Oh! Hatiku sangat gumbiraa... berbunga-bunga...
Lunch hour siang tadi ajak kolig jalan2 carik makanan ringan (sbb dah melantak nasik lemak RM1.50 kul 12.00pm)..
Pusing punya pusing punya pusing tetiba.. Ek ehh.. apa tu? Cam biasa ku lihat je.. Tapi dimana ya?
Ek ehh.. benarkah apa yang aku lihat ni? Oh! Memang betul si dia! Umpama bertemu kekasih lama! (Eceh!)
Yeay! Acik jumpa ini.....
Sapa tau angkat tangan! Kalau sapa orang Johor kata tak tau mmg la.. Jangan nak tipu la.. Acik tau korang kalu sekolah rendah kat Johor zaman2 80-an mesti selalu beli kat kantin sekolah kan.. hehehehhe...
See.. see.. I told u what! Ni makanan tradisi Johor. Kalu tanya laki acik org skinchan tu mesti dia tak tau.. Tak pun dia kata "Hish! Tak pernah2 lagi nampak orang makan mende nih". Sebab tu acik abiskan, takmo simpan kasik dia.. Muahahahaha!
Ni cara-cara nak makan dia. Curah sambal tumis atas tu pastu ngap.. Ohh.. krap krup sungguh rangup! Tapi sambal dia agak kureng sket sebab acik suka yg ada terasa manis2 baru masyukk..
Oh.. Bahagia!
Oh ye, time beli tu makcik cafe tu cakap, "Pandai dia amik dengan sambal tu... Takyah makcik bagitau.." Aiceh! Makcik ni.. Saya memang pandai.. Wah! Statement tak hengat gitu..
10 comments:
bikin gempak lah..mcm tak cukup tgn aku click bila title x bf...muahahahaha
zea.. gimik paling hebat bulan ini.. hehehe
aduhhhhh ...wawi
lamanya tak makan kuih siput ni, teringat masa zaman2 dok asrama. Kawan2 yang dok Muor selalu bawak bekal kuih siput setin + sambal sebekas besor...
sedappnyaaaaaaaaaa
hehe hati kita pun berbunga awan larat kalau nampak 'mamat' siput ni
sedapnyaaaaaaaaaaaaaaa...............
oh oh nanti balik kg kena beli sekilo la bawak sini!!!
*wawi kat cafe D9 pon ada jual ni
wahhhh..sedapnya terliur kita duk teringat2..pebret tuu..weekend ni balik johor harus ku borong mee siput niii...
nieza, dulu hang sekolah kat muor ke?
KOG, 1st tiem jumpa mee siput kat opis ni.. Jakunis sket.. hehehhe
erl, sekali tu je erl dia jual, sekarang ah lama takde..
catz, ku pon cam terliur jugak nih.. tapi nak buat sambal tumis sendiri baru meletops!
Post a Comment