Friday, May 7, 2010

Camne la nak maju kalau berniaga camnii...

Remember my posting about Edisi Nasi Briyani last week?

Petang tadi balik kerja hubby ajak singgah kedai Nasik Briyani Gam Batu Pahat kat Bandar Putra Permai tu lagi. Kita on ajer.. Ingat nak try nasik briyani udang galah dia pulak.

Sampai sana tetiba cam terkejut. Semua dah naik harga beb! Briyani ayam last week RM7.80, harini dah up jadi RM8.80. Briani kambing dari RM8.90 dah jadik RM9.90. Briani Rusa dah jadik RM18 hengget! Sebab cam ala2 terkejut terus tak teringat nak order udang galah. Order ayam je. Bila sampai, alahaiii.. ayamnya dah kecik.. Dalca dah cair, tak banyak isi... Rasa pun dah tak sedap cam haritu.. Adakah sebab makan sambil terkejut dan tak puas hati sebab tu rasanya tak sedap??

Acik banyak sedih ooo.. Camni ke orang berniaga? Kalau berniaga camni rasanya 2-3 bulan lagi gulung tikar kut. Tiba2 rasa cam JM Beriani tu lagi sedap. Dengan itu acik nak promote, takyah datang la kedai tu.. tak best.. dah tak sedapp..

3 comments:

DrSinga said...

hahaha...
tetiba je jadik tak sedap!!!!
pssst..
kita pun penggemat briyani''
:)

Asu Bahiyah said...

Aduhai....penat promote kaw-kaw kan....memang ramai org melayu yang macam tu...

cikwawi said...

hi Doc,
samala kita, suka sangat makan nasik2 berperisa nih

asu,
agaknya haritu promotion je kut, tapi kalu naik harga but rasa remains the same ok la jugak kan, ini hampeh je rasanya..