Wednesday, April 20, 2011

My BF Journey...

Mula-mula start kerja lepas cuti tiga bulan daku pam kat ofis 3 kali. Ni hasil setelah 3 kali sesi mengepam dicampur-campur..
Lepas 2 minggu kerja hasilnya makin meningkat.. Ni lah hasil setelah 2 sesi mengepam..

Ni hari lain.. pun lepas 2 sesi jugak.. (Acik bz.. tak dan nak pam 3 kali)Selalu memang bawa balik 2 botol susu ni untuk bekal Syuhada ke nursery. Tapi malam2 kalau Syuhada menyusu direct sebelah lagi ku pam, maka dapatlah sebotol 40z macam tu ku bekukan buat stok bila2 perlu. Setakat ni baru gunakan stok beku tu sekali (3 ketoi) masa 1st day Syuhada pergi nursery. Lepas2 tu memang tak sentuh langsung sebab stok fresh yang mencukupi.

Yang ni pulak antara supplement yang rasa2 merupakan penyumbang kepada pertambahan breastmilk production. Selain tu ku makan kurma & minum susu & air mineral banyak2...

6 comments:

Shima Md. Zahar said...

wahai Doc... saya sangat jelous dengan hasil tenusu kamoo.. apa bleh buat... Allah telah menentukan saya hanya layak menyusukan anak saya.. 4 bulan je.......... sedihhhh.. huaaa..huaaa..huaaaa....

cikwawi said...

Dear shima,

Alhamdulillah.. sekurang-kurangnya dapat juga bb shima menyusu.. daku ni pun lepas beranak tiga baru merasa produce susu cenggini. Dulu2 nan hadooo...

Moral of d story.. gagal sekali atau 2 kali bukan bermakna gagal untuk selama2nya....

Kuacibunge said...

caiyok...byk susu...alhamdulillah koci pun masih bf anak, darwish dah setahun 2 bulan dah...

teruskan usaha yer...

cikwawi said...

koci, ni namanya rezeki budak syuhada.. rezeki mak bapak pulak takyah kuar duit beli susu, tapi kuar duit beli fridge baru sbb nak simpan susu.. hahaha

Ira said...

waaahhh.. sukanya tgk hasil ko wawi! kali ni mmg meriah pulak eh? mmg rezeki baby syuhada betul lah.. siap beli freezer.. bagus2.. seronok tgk..

cikwawi said...

cloud, kali ni susu mmg masyuk jugakla.. puas hati bila tenguk bb membesar dgn susu ibu kan..