Thursday, March 5, 2009

Children's supplements.



Masa saya kecik2 dulu saya selalu demam selesema. Badan kecikk ajer, kanak2 kurang zat makanan (KZM). Sebabnya saya memnag tak kuat makan. Zaman dulu2 mana ada vitamin yang best2, so abah saya bagi saya makan Scott's Emulsion ni.. Original flavour.. yurghhhh!!!!!! Sangat tak sedap!!!!!!


Sekarang saya bagi Yaya dan Haikal makan Scott's Emulsion jugak, tapi perisa oren.


Yaya cakap, "MASIN LA MAMA!" (masam le sayang...)


Haikal cakap, "ATEH! ATEH!" (dia nak lagi la tu....)


Mudah2an lepas makan supplement ni anak2 mama susah nak dapat cough and cold and that irritating ear infections also... Aminnnn........



Selain dari Scott's emulsion tu, Yaya pun makan Appeton ni jugak. Dia panggil ubat little star.



7 comments:

Honey D said...

heheh kite pun baru jek stat kasi adam makan scott emulsion ni.. sebelum ni tak berani coz kat kotak tu tulis untuk 1 year old & above..

cikwawi said...

kui kui kui....
disebabkan haikal dah makan macam2 kita bagi jugak sesudu teh sehari. kalu tak dia nangis2 nak jugak sebab pantang nampak orang makan papepun.

}‹üäçìßüñgê & þêñgüìñ said...

Danish pun makan supplement ni gak...dulu masa mula2 kasi dia ingat gula2 mintak mintak mintak...tak dapat mencebik...skrang dah pandai dah...kasi satu then tak mintak lagi dah

azie said...
This comment has been removed by the author.
azie said...

aku pun plan nk bg raiyyan benda alah emulsuion tuh
tunggu dia setahun (another 2 weeks to go!!!)
haikal ni very the advanced..!!!hehe

btw chantek keta baru mu itu
muleh la yaya ngan haikal amik sorg satu row kt seat belakang!!!

Adwindaa said...

hmmm bb bwh 12bln leh ke mamam scout emulsion tuh??

cikwawi said...

azie, kita bagi sket ajer.. 1/2 tsp je.. kesian dia nak sanagat.

adwindaa,
kita tutup je sebelah mata bagi je. muahaahaha