Tuesday, August 18, 2009

Kisah pokok mulberry & sosej kentang oregano...

Kan saya dah kata saya ni suka bercucuk tanam. Jadinya bila tenguk orang tanam pokok mulberry saya pun teringin jugak sebab diorg cakap pokok ni senang hidup. Cucuk je dalam tanah terus hidup. baru sebulan dah keluar buah. Apalagi... menggelepar saya nak pergi cari pokok ni. Orang kata ada je jual kat nursery, tapi apakan daya, asik tak sempat2 je nak ke sana. Nasib baik ada insan yang sudi sedekah keratan batang pokok ni pada saya. Itulah indahnya bila ada ramai kawan di alam maya ni. Yang tak kenal pun boleh jadi kenal, yang dah kenal semakin kenal.. sungguh merapu kan.. Back to my story, petang tadi kiriman keratan batang pokok mulberry telah selamat sampai ke tangan saya. TQ to seroja1.. Jasa baik mu takkan ku lupa. Pokok tu dah selamat kucucuk dalam pasu malam2 tadi. Sebab gelap ku tak snap gambarnya.

Ini pula resepi untuk harini. saya google dan jumpa resepi yang menepati bahan-bahan yang available di dapur saya harini. Resepi asal bertajuk kentang dan sosej oregano

tapi saya dah improvised guna bahan2 yang ado ajer.. jadikler gini... Kami makan dengan roti.. tambah dengan sos cili.. Boleh le tahan rasanya. Tapi saya suggest ikutla resepi asal, sure lagi mengancam.

4 comments:

ummi said...

laparrr.... ku bayangkan kalau gaul sama daun parsley juga sedap wawi

Ina Hashim said...

wawi

akak ikut resepi asal..mmg masyukkk

cikwawi said...

sedapla jugak rasanya.. tapi kalau tenguk resepi asal lagi sedap kan..

tu la kak ina, kita ni kenkunun nak memandai2 la tu .. hehehe.. papepon tetap licin di makan suamiku..

Hisham said...

sesiapa yang ada bekalan keratan batang malberi saiz jari kelingking dan paling besar ibu jari panjang 12 inci,pelase call 0192272127, saya perlukan seberapa byk yang ada. layari my blog http://mulberrymalaysia.blogspot.com

hisham