Friday, January 9, 2009

My life... in 2009




Rasa macam dah lama tak update blog ni, sebabnya tiada apa2 yang menarik untuk dikongsi bersama. Life goes on as usual...

Di rumah, Yaya dan Haikal membesar seperti kanak-kanak normal yang lain.

Yaya makin petah bercakap. Dah pandai bagi opinion, reasoning, dsb. Dah kenal alphabet, selalu mengeja tapi tak tahu bunyi ejaan tersebut. Dah kenal nombor, dan sekarang ni tengah belajar mengenal huruf jawi. Berat terkini 14kg, naik 1kg dari tahun lepas. Masih lagi pakai diapers masa tidur dan keluar berjalan2. Bila ntah nak diapers free..

Haikal pulak sekarang ni asik sebut abah ajer... nampak abah terus keluar aab..bah! Nampak kakak dia panggil daad..dak! Dah lama dia tak sebut mamma! Jeles saya tau! Dia suka sangat main dengan mainan Yaya, suuuuka sangat makan, dah pandai sedut minuman guna straw dan menyusup di bawah perabot. Pincer grasp pun dah ada, so rumah kami sekarang ni memang bersih sebab takut budak ni kutip ntah hapa2 & masuk mulut.

Di ofis pulak sekarang ni tengah bz ya amat, almaklum, kerja makin banyak tapi officer takde pulak bertambah. Hari ini saja ada 10 draf surat yang saya kena buat, 5 dah siap tinggal lagi 5.. Heheheheh.. Disamping itu saya kena buat beberapa task untuk organize workshop bulan Februari ni. Tapi takpe, saya suka sebenarnya cabaran2 macam ni, tengukla camner, setakat ni boleh handle lagi.

Dengar citer boss besar dah dapat surat pertukaran, tapi pertukaran dalaman saja..
La ni saya tak faham, pagi2 time nak pegi ofis mesti jem giler. Keluar 7.30 pagi pun jem, pukul 8 pagi pun jem. Masa 2008 takdela berlaku macam ni. Pelik betul. Selalu 2 jem yang terpaksa di tempuh.

Yang ni dekat kawasan perumahan saya...
Yang ni pulak bila dah masuk area Putrajaya....

Saya macam dah jumpa rumah idaman, tapi harganya bukan dalam range yang saya dah set, so maybe saya terpaksa lupakan... unless a miracle happen dan saya dapat naik pangkat dan anjakan gaji.






3 comments:

Ina Hashim said...

adusss...dah lama tak tengok n tempuh jem camtuh...bila tgk jem cenggitu...syukur jugakla keje kat ceruk nih..kuar umah kol 8.00, kol 8.05 dah sampai bilik opis

cikwawi said...

kak ina,
wah! kalu 5 minit jer bley sampai umah alangkah bahagianya...
kita masuk keje 8.30am, keluar rumah 7.30am pun sampai opis after 8 jugak. padahal bukannya jauh sangat pon, kalu tak jem dalam 15 minit je.

aiz-fiz-qis said...

tembam nye haikal..
geram le Mama Qisya tgk!!!