Monday, September 22, 2008

Happy 3rd Birthday Nur Alia...


Hari Sabtu 20 September 2008 yang lalu merupakan birthday Yaya yang ke-3.. Happy Birthday Yaya!

Dah 3 tahun rupanya mama beranakkan Yaya.. mama ingat lagi mama start keluar darah hari Ahad 18.9.05. Masa tu sehari lepas travel dari T'ganu ke KL. Mama diam je tak bagitau abah. Sebabnya hari Ahad tu nak sambung travel balik Johor.

Sampai kat Johor petang tu masih kuar darah sikit2. Tapi mama tak sakit. Mama diam je tak bagitau sesiapa. Isnin, abah balik KL sebab kena kerja. Tengahari tu darah makin banyak, so atuk hantar mama pegi Hospital Kluang. Doktor check baru bukak 1cm. So duduk la mama kat Wad...

Kul 3 pagi darah kuar makin banyak berketul2. Mama dah risau da.. Panggil nurse check da bukak 2cm. Masuk la labour room... Pagi kul 8.30 Dr. check n pecahkan air ketuban.. masa tu la episod ngeri bermula... Sakitnya nak beranak hanya tuhan yang tahu.. sampai jerit2 jugakla Mama masa contraction tu.. Kul 1.18 tghri Yaya pun selamat dilahirkan......

Gitula ceritanya...

Buat Yaya, Mama doakan Yaya jadik anak yang baik dan berjaya di dunia dan akhirat... Aminnnnn....

kek birthday Yaya.. Dia yang pilih sebab ada buah strawberry tu...

Birthday present dari mama dan abah.. buku boleh lekat2 huruf...

3 comments:

Our Dreams Of Life said...

hepi besday yaya...cumillll

ajasuakeem said...

happy besday yaya...muahhhh...

*pssttt...wawi, awat tarikh lahir yaya 18.9.08?? ekekek

cikwawi said...

kak ina, tq. da 3 tahun ni celebrate besdey dia masa bulan poser...

aja, hehehehhe... tak perasan la.. maklumla kan poser... tengah lapar la tu.. hehehehh